Pár Krisztina vagyok, tanári végzettséggel rendelkező mentálhigiénés szakember. 

Közel 18 éve tanítom a diákokat tanulási technikákra.

Viszonylag jó képességekkel rendelkező gyerek lévén, ha egy kicsit figyeltem általános iskolában az órán, akkor nem okozott gondot a tanulás. A középiskolában már nem tudtam olyan fényes eredményeket elérni, de ez is kompenzálható volt (néha csak lett volna) egy kis szorgalommal. A főiskola azonban már egészen más szervezést, hozzáállást, tanulási technikákat követelt meg, melyekre nem voltam felkészülve.

A tanulás-módszertannal tehát saját boldogulásom érdekében kezdtem el foglalkozni, és egyre inkább beleszerettem ebbe a területbe. Megszereztem a tanári diplomámat, és először más tevékenységek mellett kezdtem el tréningeket szervezni.

A tréning azonban nem minden tanulónak hozta meg a várt sikert, be kellett látni, hogy sokan már ott elakadnak, hogy nem tudják rávenni magukat a tanulásra, vagy nem képesek koncentrálni a feladatukra. Nagyon sok esetben szükséges tehát a motivációkkal, célokkal, lelki problémákkal - azaz a tanulás belső feltételeivel is foglalkozni. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiénés képzésén diplomát szereztem, majd kiegészítettem a tevékenységemet a tanulás-módszertani tanácsadással. Bízom benne, hogy hatékony segítséget tudok - kortól függetlenül- azoknak a tanulóknak is adni, akik nehéz élethelyzetben vannak, vagy éppen csak elvesztették a célt a szemük elől.

 

Tanulás-módszertani fejlesztés

A tanulás-módszertani fejlesztés két részre tagozódik, a TANULJUNK TANULNI! tanulás-módszertani tréningeket a 10-18 éves korosztály számára, a SIKERES VIZSGA TITKAI tanulás-módszertani képzésünket pedig a 18 év feletti korosztálynak kínáljuk.

A csoportos képzések mellett szerepel a kínálatban az egyéni, vagy páros tanulás módszertani fejlesztés, TANULÁS-MÓDSZERTANI TANÁCSADÁS is, melynek fő előnye, hogy mentálhigiénés problémák felfedésére és megoldására is lehetőséget kínál, valamint a résztvevők egyedi igényeire szabott tematika szerinti haladást biztosít.

 

Írjon nekem!

TANULÁS-MÓDSZERTANI TRÉNING

16 órás nyári intenzív Tanuljunk tanulni! tréningek indulnak 5-8. és 9-12. osztályosoknak, Budapesten az Oktogonnál, Szegeden és Győrben!

TANULÁS-MÓDSZERTANI tanácsadás

A tanulás-módszertani tanácsadást azoknak a diákoknak ajánlom, akik a tanulási képességeiket egyéni időbeosztás és egyéni tematika szerint szeretnék fejleszteni. Itt csak azokkal a témákkal foglalkozunk, melyekre a résztvevőnek valóban szüksége van a hatékony tanuláshoz, az iskolai elvárásoknak való sikeres megfeleléshez.

Hasznos tippek

Segítség, magyarázat a tananyag feldolgozásához - diákoknak

Segítség, magyarázat a tananyag feldolgozásához - diákoknak

Segítség kicsiknek és nagyoknak az otthontanuláshoz, ha nincs elég magyarázat a tananyaghoz

Egy gyilkos tanulási stratégia

Egy gyilkos tanulási stratégia

Ez a tanulási stratégia az affektív és a feldolgozó tanulási stratégiák kombinációja.

Vázlatkészítési technikák

Vázlatkészítési technikák

A legelterjedtebb jegyzetelési technika, amikor egymáshoz kapcsolódó, rövid, tömör mondatok formájában, folyamatos szövegben foglaljuk össze a tananyag lényegét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre…