HASZNOS LINKEK, OLDALAK:
 

 

Központi írásbeli feladatsorok, javítási-értékelési útmutatók

A középfokú felvételi eljárás időrendi áttekintése

Pályaválasztási tanácsadás

Továbbtanulási kiállítások, börzék

Zanza TV - Videós oktatóportál középiskolásoknak

Az OkosDoboz egy olyan digitális taneszköz, mely grafikus feladatsorokkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal és rövid oktató videókkal segíti az általános iskolás gyerekeket és a középiskolásokat az ismeretek elsajátításában, azok gyakorlásában és képességeik fejlesztésében.

Sulinet hírmagazin

Érettségi vizsgatárgyak, követelmények

Akkreditált nyelvvizsgarendszerek

Magyar elektronikus könyvtár

Gyerekirodalmi adatbázis

Jeles napok  (világi és egyházi ünnepek, történelmi és egyéb évfordulók) 

 

Ajánlott játékok

DIX-it - Kreatív asszociációs játék

 

SCIENCE 4 U - A KÉMIA TUDOMÁNYA 600 TREFL  - Rengeteg érdekes kísérlet során játszva tanulhatod meg, mi az a diffúzió, mi a sűrűség, mi az az anyagok ph-ja, és még számtalan érdekes dolgot ismerhetsz meg a kémia és a mindennapok világából.

 

IQ XOXO - Az IQ sorozat ezen tagjának 120 feladványa vár megfejtésre. 10 db, színes, kétoldalas játékelemmel kell a pályát kitölteni, az X-ek és O-k (csókok és ölelések) váltakozó mintáját megtartva. Fejleszti a következő kognitív képességeket: koncentráció, problémamegoldás, térbeli tájékozódás. 

 

Sztorikocka, a játékszabály egyszerű: Dobj a dobókockákkal, sződd bele a 9 kidobott képet egy kerek történetbe! A Sztorikocka egy zsebben is elférő mesegyár, amely minden korosztálynak beindítja a fantáziáját. Hogy milyen mesék születnek csak rajtatok múlik! Garantált a jó szórakozás és sok nevetés! 
Dobj a dobókockával, pörgesd fel az agyad, találj ki egy jó mesét! A sztorikocka egy olyan játék, ahol nem az a fontos, hogy ki nyer, hanem hogy használd a képzelő erőd, érezd jól magad, nevess sokat! 9 kocka, mindegyiken 6 különböző kép, összesen 54 képpel, viszont a kombinációs lehetőségek száma több millió, így nincs két egyforma mese!

 

Ki tervezte az Országház épületét? Hány hajót látsz a Dunán?...
Ha a BrainBox - Magyarország társasjátékkal játszotok, ilyen és hasonló kérdésekre kell választ adnotok! A játékos 10 másodpercig figyelhetik a kártyát, minél több dolgot memorizálva, és utána felelni kell a kérdésekre. A dobókockával dobva derül ki, hogy hányas számú kérdésre kell felelni, mielőtt a homokórában lejár az idő. Egy BrainBox - Magyarország játék kb. 10 perc hosszú, és azt nyer, aki a legtöbb kártyát begyűjti. A BrainBox - Magyarország társasjáték bővíti az ismereteket hazánkról.