Ajánlott játékok

 

SCIENCE 4 U - A KÉMIA TUDOMÁNYA 600 TREFL  - Rengeteg érdekes kísérlet során játszva tanulhatod meg, mi az a diffúzió, mi a sűrűség, mi az az anyagok ph-ja, és még számtalan érdekes dolgot ismerhetsz meg a kémia és a mindennapok világából.

 

IQ XOXO - Az IQ sorozat ezen tagjának 120 feladványa vár megfejtésre. 10 db, színes, kétoldalas játékelemmel kell a pályát kitölteni, az X-ek és O-k (csókok és ölelések) váltakozó mintáját megtartva. Fejleszti a következő kognitív képességeket: koncentráció, problémamegoldás, térbeli tájékozódás. 

 

Sztorikocka, a játékszabály egyszerű: Dobj a dobókockákkal, sződd bele a 9 kidobott képet egy kerek történetbe! A Sztorikocka egy zsebben is elférő mesegyár, amely minden korosztálynak beindítja a fantáziáját. Hogy milyen mesék születnek csak rajtatok múlik! Garantált a jó szórakozás és sok nevetés! 
Dobj a dobókockával, pörgesd fel az agyad, találj ki egy jó mesét! A sztorikocka egy olyan játék, ahol nem az a fontos, hogy ki nyer, hanem hogy használd a képzelő erőd, érezd jól magad, nevess sokat! 9 kocka, mindegyiken 6 különböző kép, összesen 54 képpel, viszont a kombinációs lehetőségek száma több millió, így nincs két egyforma mese!

 

Ki tervezte az Országház épületét? Hány hajót látsz a Dunán?...
Ha a BrainBox - Magyarország társasjátékkal játszotok, ilyen és hasonló kérdésekre kell választ adnotok! A játékos 10 másodpercig figyelhetik a kártyát, minél több dolgot memorizálva, és utána felelni kell a kérdésekre. A dobókockával dobva derül ki, hogy hányas számú kérdésre kell felelni, mielőtt a homokórában lejár az idő. Egy BrainBox - Magyarország játék kb. 10 perc hosszú, és azt nyer, aki a legtöbb kártyát begyűjti. A BrainBox - Magyarország társasjáték bővíti az ismereteket hazánkról. 
 

HASZNOS LINKEK, OLDALAK:
 

A 2019-20-as tanév rendje

Központi írásbeli feladatsorok, javítási-értékelési útmutatók

A középfokú felvételi eljárás időrendi áttekintése

Pályaválasztási tanácsadás

Továbbtanulási kiállítások, börzék

Zanza TV - Videós oktatóportál középiskolásoknak

Sulinet hírmagazin

Érettségi vizsgatárgyak, követelmények

Akkreditált nyelvvizsgarendszerek

Magyar elektronikus könyvtár

Gyerekirodalmi adatbázis

Jeles napok  (világi és egyházi ünnepek, történelmi és egyéb évfordulók)